Polityka prywatności i informacje o stosowaniu Cookies

Polityka Ochrony Prywatności

Niniejsza Polityka Ochrony Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych pozyskanych od Użytkowników korzystających ze strony internetowej Szkolenia-mazur.pl, funkcjonującej pod adresem internetowym www.szkolenia-mazur.pl, (zwanej dalej "Strona WWW"), udostępnianej przez SZKOLENIA MAZUR Sp. Z O.O z siedzibą przy ul. ul. Cegielniana 34/12u 35-310 Rzeszów, REGON: 362514164, NIP: 813-370-84-52 (zwanej dalej "SZKOLENIA MAZUR").

"Użytkownik" w rozumieniu Polityki Ochrony Prywatności oznacza osobę fizyczną korzystającą ze Strony WWW.

Korzystanie ze Strony WWW jest tożsame z wyrażeniem przez Użytkownika zgody na zasady i warunki opisane w poniższej Polityce Ochrony Prywatności.

Dane osobowe

 

  1. Zgodnie z treścią Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (zwanym dalej "Rozporządzenie") SZKOLENIA MAZUR, informuje, że jest administratorem danych osobowych podanych przez Użytkownika podczas korzystania ze Strony WWW. Uzyskane dane osobowe przetwarzane są zgodnie z Rozporządzeniem, a w przypadkach wymaganych jej treścią, za zgodą Użytkownika.
  2. SZKOLENIA MAZUR zbiera wyłącznie dane, które są niezbędne do zawarcia umowy i świadczenia wybranej przez Użytkownika usługi, udzielenia odpowiedzi na skierowane do SZKOLENIA MAZUR pytania i przekazania informacji na temat swojej oferty.
  3. W czasie dokonywania zamówienia usługi SZKOLENIA MAZUR gromadzi dane wpisane przez Użytkownika w formularzach kontaktowych. Dane te obejmują:
    • nazwisko i imię,
    • adres e-mail,
    • numer telefonu,
    • inne dane personale, które zostały wpisane dobrowolnie przez Użytkownika w formularzu kontaktowym.
  4. W przypadkach wymaganych przepisami Rozporządzenia, wyrażenie przez Użytkownika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych następuje w postaci elektronicznej, przez zaznaczenie odpowiedniego pola w trakcie wypełniania formularza na Stronie WWW. Użytkownik ma prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Zgoda Użytkownika może być odwołana w dowolnym momencie.
  5. Podanie danych oznaczonych na Stronie WWW jako wymagane, jest dobrowolne, jednak konieczne w celu przedstawienia oferty handlowej, zawarcia umowy lub udzielenia wsparcia technicznego.
  6. Podstawą przetwarzania przez SZKOLENIA MAZUR danych osobowych przekazanych przez Użytkownika jest konieczność realizacji umowy, a także, na żądanie Użytkownika, podjęcie niezbędnych działań przed jej zawarciem (art. 6 ust. 1 pkt b) Rozporządzenia).
  7. Dane osobowe Użytkownika będą przechowywane w formie, która pozwala na identyfikację Użytkownika nie dłużej niż jest to konieczne dla celów, dla których dane osobowe zostały zebrane i zgodnie z prawem przetwarzane. Dane osobowe będą w związku z tym przechowywane przez okres niezbędny do realizacji umowy i świadczenia wybranej przez Użytkownika usługi. Po tym czasie dane będą przetwarzane przez okres niezbędny w celu rozstrzygnięcia wszelkich potencjalnych sporów, które mogą wyniknąć w związku ze świadczonymi usługami, np. związanych z roszczeniami (okres ten będzie obejmował termin biegu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy, zgodnie z obowiązującymi przepisami).
  8. Firma SZKOLENIA MAZUR nie profiluje danych osobowych Użytkownika.

Powierzenie danych osobowych

  1. Powierzenie przetwarzania danych osobowych Użytkownika lub innych danych, o których jest mowa w Polityce Ochrony Prywatności, może nastąpić na podstawie pisemnej umowy zawartej zgodnie z przepisami Rozporządzenia wobec podmiotów świadczących na rzecz firmy SZKOLENIA MAZUR usługi tj: księgowość, hosting, administracja serwerami oraz innymi, które niezbędne są do wykonania usługi na rzecz Użytkownika.

Prawa i obowiązki Użytkownika

  1. Użytkownik ma prawo dostępu do treści danych osobowych oraz prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, przenoszenia, ograniczenia przetwarzania, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
  2. SZKOLENIA MAZUR umożliwia Użytkownikowi usunięcie jego danych osobowych ze zbioru danych na żądanie Użytkownika lub na podstawie przepisów Rozporządzenia.

Dodatkowe informacje o Cookies:

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony WWW i przeznaczone są do korzystania z podstron Strony WWW. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Cookies nie służą do ustalania tożsamości Użytkownika.
  4. Pliki Cookies służą do zbierania informacji statystycznej o liczbie wizyt, godzinie i czasie wizyty. Pliki Cookies są wykorzystywane do celów statystycznych – co pozwala na tworzenie statystyk funkcjonowania strony internetowej oraz odwiedzin Użytkowników,
  5. Użytkownik może nie wyrazić zgody na umieszczanie cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia pobierania i przechowywania cookies w przeglądarce internetowej. Sposób wyłączenia możliwości pobierania i przechowywania plików typu cookies w popularnych przeglądarkach internetowych udostępniany jest przez dostawcę przeglądarki.
  6. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na podstronach Strony WWW.

Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania
    • czas wysłania odpowiedzi
    • nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do Strony WWW nastąpiło przez odnośnik
    • informacje o przeglądarce Użytkownika
    • informacje o adresie IP
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

Zabezpieczenia danych

  1. W celu zabezpieczenia danych osobowych Użytkownika przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, zebraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem, stosowane są środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną.
  2. Dane podawane przez Użytkownika w czasie wypełniania i przesyłania formularzy internetowych na Stronie WWW są szyfrowane poprzez wykorzystywanie certyfikatów SSL.

Kontakt

  1. Użytkownik Strony WWW może w dowolnym czasie skontaktować się z firmą SZKOLENIA MAZUR w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób SZKOLENIA MAZUR wykorzystuje lub zamierza wykorzystywać jego dane osobowe. W celu kontaktu z firmą SZKOLENIA MAZUR Użytkownik powinien wysłać wiadomość na adres e-mail: info@szkolenia-mazur.pl.

Zmiana Polityki Ochrony Prywatności

  1. Polityce Ochrony Prywatności została przyjęta na mocy zarządzenia SZKOLENIA MAZUR i wchodzi w życie z dniem 30.03.2020. Zmiana treści Polityki Ochrony Prywatności może nastąpić w takim samym trybie. SZKOLENIA MAZUR zapewnia, iż prawa Użytkownika wynikające z niniejszego dokumentu nie zostaną ograniczone bez jego zgody.

Kontakt z organem nadzorczym

  1. We wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych Użytkownika oraz stosowaniem i realizacją niniejszej Polityki Ochrony Prywatności Użytkownik ma prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Trzy proste kroki do skorzystania z naszych kursów i szkoleń
dla fizjoterapeutów oraz osteopatów

Trzy proste kroki do skorzystania z naszych kursów i szkoleń

01

Etap I - Kręgosłup - osteopatyczna diagnostyka i Leczenie

4 moduły

zobacz więcej >
02

Etap 2 - Stawy Obwodowe osteopatyczna diagnostyka i leczenie

4 moduły

zobacz więcej >
03

Etap 3 - Terapia Trzewna, Integracja Osteopatyczna, Palpacja

każdy po 2 moduły

zobacz więcej >
KURSY
Warszawa
23.04.2021
Moduł I: 23.04-25.04.2021
Moduł II: 21.05-23.04.2021
zapisz sie
KURSY
Poznań
04.06.2021
Moduł I: 04.06-06.06.2021
Moduł II: 27.08-29.08.2021
Moduł III: 08.10-10.10.2021
Moduł IV: 26.11-28.11.2021
zapisz sie
KURSY
Lublin
28.01.2022
Moduł I: 28.01-30.01.2022
Moduł II: 11.03-13.03.2022
Moduł III: 20.05-22.05.2022
Moduł IV: 01.07-03.07.2022
zapisz sie
KURSY
Warszawa
16.09.2022
Moduł I: 16.09-18.09.2022
Moduł II: 10.10-12.10.2022
Moduł III: 25.11-27.11.2022
Moduł IV: 27.01-29.01.2023
zapisz sie
KURSY
Częstochowa
07.01.2022
Moduł I: 07.01-09.01.2022
Moduł II: 25.02-27.02.2022
Moduł III: 06.05-08.05.2022
Moduł IV: 10.06-12.06.2022
zapisz sie
KURSY
Poznań
16.12.2022
Moduł I: 16.12-18.12.2022
Moduł II: 03.02-05.02.2023
Moduł III: 10.03-12.03.2023
Moduł IV: 21.04-23.04.2023
zapisz sie
KURSY
Warszawa
20.08.2021
Moduł I: 20.08-22.08.2021
Moduł II: 15.10-17.10.2021
Moduł III: 10.12-12.12.2021
Moduł IV: 14.01-16.01.2022
zapisz sie
KURSY
Lublin
02.09.2022
Moduł I: 02.09-04.09.2022
Moduł II: 21.10-23.10.2022
Moduł III: 02.12-04.12.2022
Moduł IV: 20.01-22.01.2023
zapisz sie
KURSY
Lublin
24.09.2021
Moduł I: 24.09-26.09.2021
Moduł II: 29.10-31.10.2021
zapisz sie
KURSY
Częstochowa
04.03.2022
Moduł I: 04.03-06.03.2022
Moduł II: 22.04-24.04.2022
zapisz sie
KURSY
Warszawa
26.03.2021
Moduł I: 26.03-28.03.2021
Moduł II: 07.05-09.05.2021
zapisz sie
KURSY
Częstochowa
19.11.2021
Moduł I: 19.11-21.11.2021
Moduł II: 14.01-16.01.2022
zapisz sie
Nasi instruktorzy

Nasi instruktorzy

Współzałożyciel i dyrektor programowy STILL Academy of Osteopathy, gdzie odpowiada za program nauczania oraz nauczycieli prowadzących. Były wykładowca w Flanders International College of Osteopathy oraz były wykładowca na wydziale Medycznym Uniwersytetu Rzeszowskiego.

Instruktor licznych autorskich kursów i szkoleń z terapii manualnej oraz osteopatii, na których wyszkolił i wykształcił wiele tysięcy fizjoterapeutów. Naucza także na podyplomowych szkoleniach dla Osteopatów – Mastercourse.

Z upodobaniem studiuje klasyczne nauki ojca osteopatii A.T Stilla oraz nieustannie doskonali swoją wiedzę z natomii, neurofizjologii czy biochemii. Jest zdania że doskonały Osteopata kształci i doskonali swoją wiedzę i umiejętności całe życie.

Uczestnik ponad stu szkoleń z zakresu osteopatii i medycyny manualnej współpracuje z licznymi klubami i sekcjami sportowymi.

Jakub Nowakowski jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, Wydział Rehabilitacji Ruchowej, kierunek – Fizjoterapia. Dodatkowo ukończył szereg szkoleń doskonalących oraz podnoszących umiejętności, aby jeszcze skuteczniej i szybciej pomagać swoim pacjentom. Zafascynowany osteopatią podjął naukę na FICO Polska. Pięcioletni proces kształcenia został zwieńczony uzyskaniem tytułu Dyplomowanego Osteopaty.

Nieustannie podnosi swoje kwalifikacje, by jeszcze skuteczniej pomagać swoim pacjentom we własnym gabinecie, który prowadzi od 10 lat. Zafascynowany relacjami i wzajemnym wpływem wielu układów ludzkiego ciała na siebie, od 5 lat asystuje Bogusławowi Mazurowi na szkoleniach „Kręgosłup – Osteopatyczna Diagnostyka i Leczenie” oraz „Stawy Obwodowe - Osteopatyczna Diagnostyka i Leczenie”

Jakub jest współprowadzącym nauczycielem kursu „Kręgosłup – Osteopatyczna Diagnostyka i Leczenie”.

Fizjoterapeuta i osteopata. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie na Wydziale Fizjoterapii. Student 4 roku Medycyny Osteopatycznej na Akademii Osteopatii w Krakowie. Od 5 lat asystent oraz organizator autorskich szkoleń Bogusława Mazura z zakresu diagnostyki i leczenia kręgosłupa oraz stawów obwodowych w Rzeszowie i Lublinie.

Uczestnik licznych kursów z zakresu medycyny manualnej i osteopatii. Na co dzień przyjmuje pacjentów w gabinecie Mazur Osteopatia i Fizjoterapia. W swojej pracy zwraca szczególną uwagę na kształtowanie świadomości zdrowotnej pacjentów. Prywatnie miłośnik gór, książek i gotowania.

Marcin jest współprowadzącym kurs „Stawy Obwodowe- Osteopatyczna Diagnostyka i Leczenie”

Fizjoterapeuta, dyplomowany terapeuta manualny oraz osteopata. Od Kilkunastu lat nieustannie kształci się i zdobywa doświadczenie w Polsce oraz za granicą. Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach na kierunku fizjoterapia, po studiach uczestniczył w licznych kursach doszkalających, a następnie ukończył 5-letni kurs w koncepcji Kaltenborn-Evjent zdobywając tytuł ortopedycznego terapeuty manualnego (OMT) oraz Flanders International College of Osteopathy, otrzymując z wyróżnieniem tytuł dyplomowanego osteopaty(D.O.), gdzie następnie w latach 2015 - 2017 był asystentem (FICO Polska).

Ukończył kilkadziesiąt osteopatycznych szkoleń podyplomowych MasterCourse. Od 6 lat zajmuje się pacjentkami w ciąży w Centrum Medycznym Żelazna przy szpitalu św. Zofii w Warszawie zaliczanym do najlepszych i najnowocześniejszych jednostek w kraju, jednocześnie prowadzi własną praktykę osteopatyczną w centrum Warszawy.

Bartek jest prowadzącym i współprowadzącym Szkolenia:

  • Palpacja Osteopatyczna
  • Osteopatyczna diagnostyka i leczenie Kobiet w Ciąży.
  • Integracja osteopatyczna.

Dominik Wrotniak jest absolwentem Flanders International Collage of Osteopathy, Ukończył także JWCCO - John Werhnam Collage of Classical Osteopathy w Maidstone w Anglii. Posiada tytuł FSCCO (Fellowship of Sutherland Cranial College of Osteopathy). Jest jedynym osteopatą z Europy Wschodniej, który przeszedł cała ścieżkę edukacyjną SCCO (Sutherland College of Osteopathy)

Przez wiele lat pracował dla Polskiego Związku Niepełnosprawnych START, Pracując ze sportowcami i przygotowując ich do imprez rangi Mistrzostw Świata iIgrzysk Olimpijskich w Atenach, Vancouver. Uczestnik misji medycznej na Olimpiadzie Pekin 2008

Dominik poprowadzi szkolenie HVLA - Manipulacji krótkodźwigniowych wg. Laurie Hartmana - Twórcy koncepcji manipulacji krótkdźwigniowych. 

Fabian jest Absolwentem Wydziału Fizjoterapii Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. Obecnie kończy edukację osteopatyczna w w Flanders International College of Osteopathy w filią z Warszawie, gdzie po 5 latach studiów broni pracy dyplomowej na Dyplomowanego Osteopatę (D.O.). Aktywny uczestnik kilkunastu zaawansowanych szkoleń z zakresu terapii manualnej. Nieustannie podnosi swoją wiedzę i umiejetności, by jak najszybciej móc skutecznie pomagać swoim pacjentom. Fizjoterapii poświęca każdą wolną chwilę. 

Fabian jest Asystentem Bogusawa Mazura na szkoleniach:

  • Kręgosłup - Osteopatyczna diagnostyka i Leczenie 
  • Stawy Obwodowe - osteopatyczna diagnostyka i leczenie
  • Terapia Trzewna